VeiligVerkeer

Verkeersveiligheid is een belangrijke bezorgdheid van iedereen. In Beernem is dat niet anders. N-VA Beernem lanceert daarom deze webstek ‘Veilig Verkeer Beernem’. Uiteindelijk willen we hier tot een overzicht komen van de belangrijkste pijnpunten in Beernem, Oedelem en
Sint-Joris.

N-VA Beernem stelt witboek 'Veilig Verkeer' voor - Januari 2012

N-VA Witboek Veilig Verkeer Beernem
Naar aanleiding van verschillende vragen van inwoners van Beernem rond verkeersveiligheid startte N-VA Beernem in april 2011 met deze website. Inwoners van Beernem kregen de kans om verkeersproblemen in de gemeente te signaleren. De website werd een succes: zesentwintig pijnpunten werden aangebracht, er kwamen vele reacties binnen en er werd meer dan 5.000 keer gestemd.

Het succes van de website toont aan dat er op het vlak van verkeersveiligheid nog wat werk aan de winkel is. Alle pijnpunten werden gebundeld in een Witboek voor een veiliger verkeer in Beernem. In dit document hebben we voor elk gesignaleerd probleem een voorstel tot oplossing uitgewerkt. Met dit Witboek willen we vanuit N-VA Beernem een aanzet voor oplossingen bieden, vertrekkend vanuit de concrete bekommernissen van de mensen, want vaak kunnen kleine aanpassingen immers het verschil maken. Andere problemen kunnen alleen aangepakt worden via een globale visie op mobiliteit en verkeersveiligheid. N-VA Beernem vraagt in dat kader om een grondige evaluatie van het gemeentelijk mobiliteitsplan na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

VeiligVerkeer

Wingenesteenweg

Langs de Wingenesteenweg is het bijzonder gevaarlijk om over te steken. Er zijn slechts 2 oversteekplaatsen met zebrapaden. Bovendien passeert er veel verkeer van zware landbouwvoertuigen.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Uw naam:

Uw mailadres:

Vul dit vak NIET in :

Eerdere reacties:

Beste een oplossing zou kunnen als men de op en afrit van de autosnelweg aan naar de volgende brug zou maken richting aalter.Dan zou het verkeer zeker veel minder zijn. (claeys peter)

verkeerslichten (roels anita)

Ter informatie:In de Wingene Steenweg is er 1 oversteekplaats voor fietsers (net voorbij het benzinestation) en één zebrapad ter van de C. Cardijnlaan (zie ook andere bijdrage). Er kan terecht opgemerkt worden dat er een zebrapad ontbreekt in het eerste gedeelte van de straat. Heel wat voetganger nemen dit gedeelte van de weg om zich naar het station te begeven, in dit gedeelte bevinden er zich ook twee handelszaken,.... het probleem van het zware verkeer (zowel vrachtwagens als landbouwvoertuigen) is logisch langs de drukste weg van Beernem. Er kan toch niet verhinderd worden dat dit soort vervoer plaatsvind want anders valt onze economie stil. Het onveilige gevoel kan maar in mindere mate toegeschreven worden aan deze categorie van voertuigen als je ziet aan welke snelheden de auto door de straat racen. (Jo)