VeiligVerkeer

Verkeersveiligheid is een belangrijke bezorgdheid van iedereen. In Beernem is dat niet anders. N-VA Beernem lanceert daarom deze webstek ‘Veilig Verkeer Beernem’. Uiteindelijk willen we hier tot een overzicht komen van de belangrijkste pijnpunten in Beernem, Oedelem en
Sint-Joris.

N-VA Beernem stelt witboek 'Veilig Verkeer' voor - Januari 2012

N-VA Witboek Veilig Verkeer Beernem
Naar aanleiding van verschillende vragen van inwoners van Beernem rond verkeersveiligheid startte N-VA Beernem in april 2011 met deze website. Inwoners van Beernem kregen de kans om verkeersproblemen in de gemeente te signaleren. De website werd een succes: zesentwintig pijnpunten werden aangebracht, er kwamen vele reacties binnen en er werd meer dan 5.000 keer gestemd.

Het succes van de website toont aan dat er op het vlak van verkeersveiligheid nog wat werk aan de winkel is. Alle pijnpunten werden gebundeld in een Witboek voor een veiliger verkeer in Beernem. In dit document hebben we voor elk gesignaleerd probleem een voorstel tot oplossing uitgewerkt. Met dit Witboek willen we vanuit N-VA Beernem een aanzet voor oplossingen bieden, vertrekkend vanuit de concrete bekommernissen van de mensen, want vaak kunnen kleine aanpassingen immers het verschil maken. Andere problemen kunnen alleen aangepakt worden via een globale visie op mobiliteit en verkeersveiligheid. N-VA Beernem vraagt in dat kader om een grondige evaluatie van het gemeentelijk mobiliteitsplan na de gemeenteraadsverkiezingen van 2012.

VeiligVerkeer

Zebrapad Wingenesteenweg

Het drukgebruikte zebrapad, ter hoogte van K. Cardijnlaan, in de Winenesteenweg, is gevaarlijk omdat elke aanduiding van de aanwezigheid ervan ontbreekt. Knipperlichten kunnen hier de veiligheid verhogen.

Uw reactie: hoe zou u dit probleem aanpakken?

Uw naam:

Uw mailadres:

Vul dit vak NIET in :

Eerdere reacties:

Het lijkt mij dat het aanleggen van een "Zebra-Safe"-systeem hier zeker het gewenste effect zal hebben. Sinds 2005 ben ik al bezig met het ontwikkelen van systemen voor deze toepassingen. Het resultaat is nu een ca. 30-tal "Zebra-Safe"-installaties in Nederland, met uitstekende resultaten betreft veiligheid van overstekende voetgangers.In de praktijk blijkt dat naast de veiligheid voor voetgangers tevens de doorstroming van het autoverkeer verbeterd en de rijsnelheden verlagen. Meer info: www.traffic-care.nl Met vriendelijke groet, Traffic-Care Stan de Lie (Traffic-Care/Stan de Lie)

Knipperlichten zouden inderdaad een goede oplossing kunnen zijn. Misschien kan een bord of aanwijzing in de rotonde geplaatst worden met als opschrift: "opgepast, voetgangers". Kortom, alle goeie ideeŽn zijn welkom, want dit is absoluut een onveilige situatie voor voetganger en fietser. (Bultinck Paul)

door knipperlichten te plaatsen! (Joke Dancet)

Verkeerslichten met voetgangersknop. (Koen Cockx)

verkeerslichten (Sarah De Coster)

beetje serieus blijven hť. Totaal niet noodzakelijk. Er komt daar met moeite mensen voorbij. Kinderen nemen (en worden door school zo opgeleerd), om via de brug onder het station te rijden (Inwoner)

absolute noodzaak van enige vorm van duidelijke signalisatie, liefst knipperlichten met eventueel een boog (met verlichting van het zebrapad). (vermeersch christophe)