Uitbreiding JAC

januari 2018

TOELICHTING
Sinds begin 2014 ondersteunt Essen samen met Kalmthout en Wuustwezel een "JAC Punt", dat wordt bemand door het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk (CAW) Antwerpen. Jongeren kunnen daar terecht met allerlei (welzijns)vragen. Een heel goed initiatief, dat de 11.000 EUR die we er jaarlijks aan besteden zeker waard is.

Het JAC Punt is open op woensdagnamiddag en vrijdagvoormiddag. Zeker woensdag is natuurlijk een geschikte dag hiervoor. Eén probleem… om naar het JAC Punt te gaan, moet je naar Kalmthout. Dat is zeker voor jongeren niet zo evident. Niet alleen omwille van de afstand : het is niet zo evident om even "ongemerkt" naar Kalmthout te gaan, zonder dat bijvoorbeeld je ouders het merken. En vaak is dat bij de hulpvragen waarvoor jongeren naar het JAC willen wel belangrijk.

Eind 2018 loopt de overeenkomst af. Dit is daarom een goed moment om nu de afspraken te herbekijken, en te zien of het niet mogelijk is om ook in Essen een spreekuur op te zetten. In de (vroege) avond, of op een zaterdagvoormiddag, bijvoorbeeld.

BESLUIT
De gemeenteraad van Essen geeft opdracht aan het college om in overleg met CAW Antwerpen en met de gemeentebesturen van Kalmthout en Wuustwezel de werking van het JAC Punt te herbekijken, en te zorgen dat er ook in Essen een spreekuur kan worden georganiseerd.