Heraanleg over d'Aa gaat weldra van start

De gemeenteraad keurde het lastenboek voor de heraanleg van Over d'Aa goed. In april of mei starten de werken. Maar of die een beter fietspad zullen opleveren, valt nog af te wachten.

>>>meer...


 Meer toezicht in de sporthal nog niet voor morgen

Het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) baat de Hemelrijkhal uit, maar zorgt niet voor permanent toezicht tijdens het sporten. Met een nieuw voorstel probeerden Dirk Smout (N-VA/PLE) en Tom Bevers (N-VA/PLE) die doorn in het oog van veel sporters weg te nemen.

>>>meer...


Ieder huisje zijn kruisje

 Hoek krijgt kunstwerk

De gemeenteraad keurde het reglement goed dat moet leiden tot de plaatsing van een kunstwerk in Essen-Hoek. Alle kunstenaars die zich geroepen voelen kunnen een ontwerp indienen, maar dat moet alvast wel een "pluralistisch karakter" hebben.

>>>meer...


 Essen wil stamceldonatie aanmoedigen

Voor leukemiepatiënten is een stamceldonatie vaak de enige weg naar een genezing. Omdat het niet eenvoudig is om voldoende donoren te vinden, stelden Thomas Dekkers (N-VA/PLE) en Agnes Broos (N-VA/PLE) voor om de inwoners op te roepen zich als donor te laten registreren.

>>>meer...


Met de kippen op stok

 Kippenkwekerij Vissenheuvel komt er wellicht

De komst van een nieuwe grote kippenkwekerij in Vissenheuvel zorgt voor beroering bij de omwonenden. Het gemeentebestuur sluit zich wellicht niet bij het verzet aan.

>>>meer...


Tunnelvisie

 Tunneltje Veldweg wordt opnieuw besproken met NMBS

Het tunneltje tussen Veldweg en Moerkantsebaan is niet meteen het mooiste stukje van Essen, en bovendien is het onpraktisch voor wie met de rolstoel of de kinderwagen onderweg is - en bij glad weer ook voor alle andere gebruikers ervan. Het gemeentebestuur gaat dat opnieuw bij de NMBS aankaarten.

>>>meer...


Voor het blok

 Wordt appartementsbouw afgeremd ?

In Essen worden in snel tempo appartementsblokken in allerlei soorten en maten gebouwd. Tien jaar geleden kondigde het CD&V/sp.a-bestuur maatregelen aan om die evolutie af te remmen. Nu wordt een eerste stap in die richting gezet.

>>>meer...

 

 

N-VA/PLE verenigt de Essense N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie)
en de lokale partij PLE (Project Leefbaar Essen). Samen werken we elke dag opnieuw aan een beter Essen in een vrij Vlaanderen !


Hoe denkt u erover ?

Waar in Essen mogen er volgens u nog extra appartementen bij worden gebouwd ?


 

Moeial 2015

 


De Essense G-sport in beeld : het filmpje van de Moeialuitreiking :