Over de balk

 Turnhalplannen krijgen vorm

Het gemeentebestuur gaat in samenwerking met de Essense fusieturnkring en de Mariabergschool een turnhal bouwen. Daartoe moet echter eerst een vzw worden opgericht.

>>>meer...


Essen legt baby's niet in de watten...

 Geen luierpremie

Wegwerpluiers moeten bij het restafval. Maar nu dat volgens gewicht wordt aangerekend, wegen ze ook figuurlijk zwaar door op het budget. Dus stelden Katrien Somers (N-VA/PLE) en Thomas Dekkers (N-VA/PLE) voor om een compenserende subsidie te voorzien.

>>>meer...


Blijf je blauw ergeren

 Geen blauwe zone in Hoek

Sinds de heraanleg van de dorpskom in Hoek zijn de parkeerproblemen nog toegenomen. Wie even naar de winkel wil of in de kerk een viering wil bijwonen, vindt zelden een plaatsje. Anne Somers (N-VA/PLE) en Dirk Smout (N-VA/PLE) stelden daarom voor om van het plein aan de frituur een "blauwe zone" te maken, met parkeerschijf.

>>>meer...


 Werken Over d'Aa gaan binnenkort van start

Over d'Aa krijgt nieuwe riolen en wordt ook volledig heraangelegd. De werken starten nog dit najaar.

>>>meer...


De kat de bel aangebonden...

 Essen werkt aan zwerfkattenbeleid

Het is een oud zeer : terwijl de omliggende gemeenten al een aantal jaren proberen het zwerfkattenprobleem aan te pakken, laat Essen de beestjes grotendeels ongemoeid. Daar zou nu toch verandering in komen.

>>>meer...


Opgelet voor aanslagen...

 Activeringsheffing betalen ? Goed nakijken !

De aanslagen voor de activeringheffing, de belasting op ongebruikte bouwgronden, werden onlangs verstuurd. Vooral de vrijstelling voor aanpalende gronden blijkt daarbij te streng te zijn toegepast.

>>>meer...

 

 

 

N-VA/PLE verenigt de Essense N-VA (Nieuw-Vlaamse Alliantie)
en de lokale partij PLE (Project Leefbaar Essen). Samen werken we elke dag opnieuw aan een beter Essen in een vrij Vlaanderen !


Hoe denkt u erover ?

Hoe moet het gemeentebestuur met wegwerpluiers omgaan ?
 

Moeial 2015

 


De Essense G-sport in beeld : het filmpje van de Moeialuitreiking :