Welkom

 

In 1897 werd door enkele studenten uit Essen en Kalmthout studentenbond "Heidebloempje" gesticht.  De bond sloot aan bij het AKVS en splitste in 1922 in een Essense en een Kalmthoutse afdeling.  In Essen groeide de studentenbond uit tot KSA, later KSJ en nu opnieuw KSA Heidebloempje Essen.   Naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van het Heidebloempje in 1997 werd de Stichting 100 jaar Heidebloempje opgericht.  In 2011 werd de naam veranderd in Erfgoedstichting Heidebloempje Essen. De Stichting is actief op het terrein van de geschiedenis van het Heidebloempje maar breidde die belangstelling langzaam uit, onder meer in de richting van audio-visuele archieven. De Stichting stond ook mee aan de wieg van het project "Essen in Beeld".
KSA2215-70 Tirol m scouts
 
 

Restaurantdag en foto-avond

Op zaterdag 1 april 2017 organiseren de Wolk Foundation en de Erfgoedstichting Heidebloempje een restaurantdag en foto-avond in zaal Volkshuis in Essen, ten voordele van een nieuwe reftertent voor KSA Essen. Inschrijven voor de restaurantdag kan hier. De foto-avond start om 19u, en foto's uit alle decennia van 1897 tot vandaag zullen aan bod komen. Gezelligheid en nostalgie verzekerd !

Essen in Beeld

In samenwerking met de Cultuurraad en de Heemkundige Kring zette de Stichting Heidebloempje in het kader van Essen 850 het fotoproject "Essen in Beeld" op. De website leverde tienduizenden foto's op !