Terreinen

De atletiekpiste van Esak is gelegen op het sportpark Hemelrijk aan de Moerkantsebaan ( ter hoogte van nummer 34) in Essen.
Het sportpark is heel eenvoudig te bereiken met de auto en er is een ruime parking voorzien. Ook met de trein ben je in geen tijd op onze piste. Slechts 5 minuten wandelen scheiden het station van onze piste.  Om de piste te bereiken rijd je gewoon naar het station in Essen. Daar ga je de spoorwegbrug over en dan vind je het sportpark op ongeveer 300 meter aan uw rechterzijde.

Onze piste is een 400 meter kunststofpiste die in 2013 nieuw werd aangelegd met 4 banen rond en 6 banen recht. Verder is onwe piste uitgerust met een hoogspringstand, speerwerpen, discuskooi, 2 kogelstanden en een verspringstand (HSS).

Verder hebben wij een leuke kleine tribune en kleedkamers en zorgen tijdens wedstrijden voor de nodige tenten. Ondanks het feit dat het een piste is met slechts 4 banen rond en wij niet beschikken over heel veel luxe is het een heel gezellige piste waar het leuk trainen en sporten is. Omgeven door hoge bomen en veel struiken valt er meestal heel weinig wind te bespeuren.

Het sportpark beschikt sinds twee jaar ook over een pracht van een Finse piste van 1000 meter. Een Finse piste is een speciaal loopparcours: om het loopcomfort te verbeteren bestaat de bovenlaag uit een verende laag. De zachte, dempende toplaag geeft een aangenaam loopgevoel en voorkomt beter blessures: door het verende effect van de toplaag worden de gewrichten aanzienlijk minder belast tijdens het lopen. Een speciale funderingslaag van ongeveer 15 cm zorgt voor voldoende drainage.

Buiten op onze piste wordt er door onze atleten ook vaak getraind in de Wilderste Duintjes, een mooi bosrijk gebied in Wildert. Hier kunnen onze lopers zich helemaal uitleven. Verder maken we ook gebruik van de sporhal in Essen tijdens de wintermaanden en kunnen onze oudere atleten één maal per week terecht in SportPlaza. Sportplaza is een fitnesscentrum in de Grensstraat in Essen.

s