Recreanten

Lopen is zo veel gezelliger als je het in groepsverband kan doen.

Natuurlijk zijn niet alleen kinderen en jongeren welkom bij ons. Ook ouders en ouderen zijn welkom en kunnen aansluiten met een nummer en zo atleet worden.

Men kan echer ook aansluiten bij de recreanten die tweemaal per week trainen op dinsdag- en donderdagavond van 19.30 uur tot 20.30 uur. Recreanten trainen om hun conditie te onderhouden en te verbeteren, om fit te blijven en voor de gezelligheid. Wat niet wil zeggen dat ze niet tot prachtige prestaties kunnen komen. Zij lopen gezamenlijk onder begeleiding van onze recreantentrainers.

De grote instroom bij de recreanten komt voort uit onze jaarlijkse Start to Run. Mensen hebben gedurende deze sessies leren lopen en willen dat dan ook volhouden, maar natuurlijk kan iedereen aansluiten bij deze groep.

De recreanten lopen elk op hun niveau, leren wat het belang van stretchen, warming up en cooling down is, zodat zij kunnen blijven lopen zonder constant geconfronteerd te worden met sportletsels. Er wordt gewerkt met duurlopen, maar ook met intervaltrainingen zodat zowel de uithouding als de snelheid onderhouden en verbeteren.

Mensen die willen beginnen lopen, of die het beu zijn van alleen te lopen zijn dus steeds welkom op deze trainingen.
Het lidgeld dien je pas na een proefperiode te betalen en zorgt er o.a. voor dat je verzekerd bent en onze nieuwsbrief ontvangt. Je geniet dan natuurlijk ook van alle voordelen van het lidmaatschap en kan je aan alle clubactiviteiten deelnemen.

Tijdens de wintermaanden trainen de recreanten op de piste en de Finse piste in het sportpark Hemelrijk. Tijdens de zomermaanden trainen we op dinsdag op de piste en verhuizen we op donderdag naar de Wilderste duintjes, waar het aangenaam vertoeven is in de bossen.

Voor alle info over onze recreanten kan je contact opnemen met onze recreatiesportcoördinator, Veerle Scheers.

health