AAS-criterium

AAS staat voor Antwerpse atletiek samenwerkingen en is een criterium tussen atleten van 7 clubs : ACBR Ekeren-Brasschaat, AVKA Kontich-Aartselaar, LIER Kern Schilde, SGOLA Boechout, BVAC Antwerpen/Kiel, KAPE uit Kapellen en ESAK en dit  voor benjamins, pupillen, miniemen en cadetten. Cadetten zijn sinds 2015 toegelaten op jeugdwedstrijden en dit mede dankzij de inzet van de AAS-clubs, die op deze manier er willen voor zorgen dat er een kleinere uitval bij cadetten is.

Het criterium loopt over 9 wedstrijden tijdens het zomerseizoen en alle atleten die aan de voorwaarde voldoen (zie hiervoor het AAS reglement) worden tijdens de finale gehuldigd en krijgen en pracht van een beker als aandenken voor hun deelname.

Als club vinden wij het AAS-criterium heel belangrijk en dit zijn in het zomerseizoen de belangrijkste wedstrijden voor de jeugd, waaraan wij steeds aan clubverband zullen deelnemen. Het voordeel hiervan is dat de atleten aan alle proeven deel dienen te nemen wat er voor zorgt dat ze een heel brede basis krijgen als jeugdatleet.

AAS-wedstrijd Essen: 4 juni 2016!

Klik hier voor het benaderende uurschema voor de AAS-wedstrijd van 4 juni.

Hieronder vind je de volledige einduitslagen van de afgelopen jaren, het reglement van de AAS en het programma voor het komende zomerseizoen.

Programma: 2016

Tussenstand AAS-criterium 2016 na 8 wedstrijden

Eindstand AAS-criterium 2015

Eindstand AAS-criterium 2014

Eindstand AAS-criterium 2013

Eindstand AAS-criterium 2012

Eindstand AAS-criterium 2011

Eindstand AAS-criterium 2010

Eindstand AAS-criterium 2009

AAS reglement