Aansluiten

Aansluiten kan het hele jaar door. Nieuwe atleten kunnen een aantal maal vrijblijvend komen trainen om zo kennis te maken met atletiek. Na enkele trainingen vragen we natuurlijk om aan te sluiten.
In de atletiek loopt een aansluitingsjaar van 1 november tot en met 31 oktober. Dit wil zeggen dat men steeds opnieuw moet aansluiten bij de aanvang van het winterseizoen.

Wij trachten onze lidgelden jaar in jaar uit laag te houden zodat aansluiten bij Esak en het beoefenen van atletiek helemaal niet duur hoeft te zijn. Op deze manier willen wij ook een echte familievereniging zijn.

In onze vereniging onderscheiden we twee soorten leden: de atleten met een borstnummer en de recreanten.

Atleten 

Het lidgeld voor een eerste aansluiting bedraagt: 

 • € 85,00 + € 30,00 of € 35,00 voor ht verplichte clubsingletje (€ 30) of T-shirt (€ 35) is inbegrepen.

Heraansluiting kost per jaar:

 • € 85,00

Wat is er allemaal inbegrepen in het lidgeld:

 • Aansluiting bij de VAL.
 • Borstnummer.
 • Een verzekering voor sportongevallen voor het hele jaar en dit voor alle dagen van de week en 24 uur per dag.
 • Deelname aan alle trainingen onder begeleiding van een officiële trainer.
 • Trainen kan een heel jaar door, ook tijdens de schoolvakanties.
 • Gratis deelname aan eigen wedstrijden (behalve 10 mijl en scholenveldloop).
 • Deelname aan kampioenschappen (VAL/KBAB) wordt door de club betaald (stratenlopen max. € 15).
 • Onze nieuwsbrief die regelmatig verschijnt met laatste nieuwtjes en verdere info.
 • Tal van andere voordelen en deelname aan alle clubactiviteiten.
 • Atleten met een borstnummer kunnen verdienstelijk lid worden en zomer- of winterkampioen en revelatie van het jaar.

Recreanten en kqngoeroes (-7 jaar)

Het lidgeld  voor recreanten (vanaf 18 jaar) en kangoeroes bedraagt jaarlijks: € 55,00. Bij een eerste aansluiting komt er ook voor hen € 30,00 ( voor een singletje) of € 35,00 (voor een T-shirt) bij
Voor dit bedrag zijn de recreanten verzekerd tegen sportongevallen en dit ook 24 uur per dag. Verder krijgen zij ook de nieuwsbrief en kunnen zij ook deelnemen aan alle clubactiviteiten.

Recreanten trainen op dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur op de piste of in de Wildertse duintjes tijdens de zomermaanden onder begeleiding van een jogbegeleider.

Kortingen – uitzonderingen – extra informatie:

 • Gezinnen met minimum drie betalende leden krijgen 2.50 € korting per lid.
 • Bestuursleden en juryleden met een borstnummer krijgen een korting van 50%.
 • Bij een eerste aansluiting na 1 mei krijgt men bij heraansluiting het volgende jaar een korting van 37,50 €.
 • Atleten die het voorgaande jaar aan minimum 12 wedstrijden deelnamen krijgen bij heraansluiting een extra korting die jaarlijks door het bestuur bepaald wordt.
 • Heel veel ziekenfondsen komen tegenwoordig ook tussen in lidgelden voor sportclubs (toch zeker bij de jeugd). Deze documenten kan je laten invullen bij de secretaris van de club. (je kan ze bezorgen aan één van de bestuursleden, dan komen ze zeker terecht)
 • Een trainingspak van de club zit niet in het lidgeld omvat, maar kan indien gewenst wel afzonderlijk besteld worden. Alle info hierover vind je op onze website onder clubkledij.

Hoe sluit ik aan?

Voor een nieuwe aansluiting kan je op de training steeds terecht bij Veerle (03/667.51.03)  of Vivianne (03/677.30.26) . Zij kunnen je alle uitleg en de nodige documenten geven. 
  1. Je krijgt een aansluitingskaart mee. Deze vul je volledig in, je schrijft er tevens ergens je e-mailadres (en eventueel dat van je ouders) op en tekent de kaart af (voor minderjarigen moet er ook een ouder of een voogd mee tekenen). 
  2. Het beste is dat je een mailtje stuurt naar esak@val.be. Zo hebben we zeker je juiste e-mailadres voor de nieuwsbrief.
  3. Samen met de aansluitingskaart krijg je ook een informatieboekje mee met een heleboel nuttige informatie over onze club, de trainingen, de verantwoordelijken, …
  4. Bezorg de aansluitingskaart samen met een kleefbriefje van het ziekenfonds zo snel mogelijk terug aan een bestuurslid of een trainer.
  5. Samen met de aansluitingskaart krijg je een overschrijving waarop het verschuldigde bedrag voor het lidgeld vermeld staat. Betaal dit bedrag zo snel mogelijk met de naam van de persoon die wil aansluiten als referentie.
  6. Zodra wij de kaart en het lidgeld binnen hebben sluiten we je aan en vragen we je borstnummer aan bij de Val.
  7. Bij een nieuwe aansluiting en na betaling van je lidgeld krijg je je borstnummer en je frisgroen singletje van deze toffe atletiekvereniging.

Wat als je verder nog vragen hebt?

Dan kan je steeds contact opnemen met onze secretaris via esak@val.be of op het telefoonnummer 03/677.01.91