Sorry, er zijn geen artikels beschikbaar.

 

Welkom in Cultuur
Cultuur naar Mensen - Mensen naar Cultuur.

Met deze woorden nodigen wij u uit om onze webstek te verkennen en onze activiteiten te ontdekken, maar vooral om eraan deel te nemen

Opgericht in 1927 is Davidsfonds Essen reeds meer dan vijfenzeventig  jaar toonaangevend op gemeentelijk cultureel vlak. Na een korte baisse tijdens de oorlogsjaren kreeg de vereniging vanaf 1947 een nieuwe en nog altijddurende dynamiek onder impuls van Jul Van Agtmael. Hij slaagde erin om in 1969 de twee aparte afdelingen Wildert en Essen-Centrum samen te smelten tot een bezige eenheid waarvan de werking tot ver buiten de gemeente weerklank vindt.

Het initiatief om op de Graanzolderavonden in de Kiekenhoeve bekende schrijvers uit Nederland en België uit te nodigen was van meetaf een echte publiekslokker. De proclamatie van de Junior Journalist-wedstijd en de kinderjury voor plaatselijke jongeren, de uitreiking van Den Suykeren Buyk - de eigen culturele prijs van het Davidsfonds – en Wijze Winterse Woorden hebben al jaren een eigen plaats op de Essense DF kalender.

Telkens opnieuw wordt door velen uitgekeken naar het nieuwe jaarprogramma waarin met o. a. leesclubs, theaterbezoeken, concerten, lezingen, wandelingen, tentoonstellingen en  stadsbezoeken iedereen zijn gading  vindt.

Mensen op een betaalbare manier laten kennismaken met wat mooi en waardevol is, dat is het streven van het Davidsfonds.

Dat het Davidsfonds een eigentijdse, meer zelfs, een vooruitstrevende vereniging is, is ook plaatselijk bestuur niet ontgaan want in 1996 werd de gemeentelijke Culturele Prijs aan het Davidsfonds Essen toegekend.

Davidsfonds Essen