Lezing: "Successieplanning"
lees meer
Vrijdag 20 april 2018

 

Lees meer
Cu

“Eerste hulp bij klimaatverwarring” door Pieter Boussemaere
Vrijdag 17 november om 20.00 u. in G.C. Oude Pastorij
“Eerste hulp bij klimaatverwarring” door Pieter Boussemaere

De spreker, Pieter Boussemaere, is historicus en doceert prehistorie & wereld- en klimaatgeschiedenis aan de Vives Hogeschool in Brugge. Het is zijn missie om de klimaatkennis wat op te krikken. Zijn boek “Eerste hulp bij klimaatverwarring. Waarom de opwarming van de aarde veel meer is dan een milieuprobleem” is uitgegeven bij het Davidsfonds in 2015.
Een positieve recensie:
"De ernst van het klimaatprobleem kan niet genoeg onderstreept worden. Dit boek geeft een helder en toegankelijk overzicht van de meest recente wetenschappelijke stand van zaken. Een aanrader om de aard en de omvang van de klimaatsverandering beter te begrijpen en om in te schatten wat we moeten doen om de zwaarste gevolgen te voorkomen." - Prof. dr. Philippe Huybrechts, hoogleraar klimatologie VUB.
Pieter Boussemaere schreef eerder al ‘De langste reis’, over het ontstaan van de mens, ook uitgegeven bij het Davidsfonds. We verwachten een interessante lezing, gedocumenteerd met veel beeldmateriaal en videofragmenten. De jonge leraar geschiedenis is een vlotte spreker die op een levendige en humoristische manier zijn publiek weet te boeien.

Bijdrage: 7 euro, leden Davidsfonds: 5 euro